понеділок, 19 березня 2012 р.

Кафедра бібліотекознавства і бібліографії РДГУ запрошує на навчання

Кафедра бібліотекознавства і бібліографії, перш за все, здійснює підготовку фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня „бакалавр” (на базі загальної середньої освіти термін навчання — 3 роки на денній та 4 роки на заочній формі навчання). Абітурієнти зараховуються як на державну, так і на платну форму навчання (плата за навчання невисока) на підставі результатів державного незалежного тестування з  української мови та літератури (профільний предмет), історії України та іноземної мови.
Крім того, здійснюється прийом абітурієнтів, які мають середню спеціальну освіту і кваліфікацію молодшого спеціаліста, на скорочений термін навчання — 2 роки на заочній формі, на платній основі. Ці абітурієнти зараховуються на підставі співбесіди з фахових дисциплін.
Усі бакалаври можуть продовжити навчання для одержання кваліфікаційного рівня „спеціаліста”. Термін навчання — 1 рік, форма навчання — денна або заочна. Вступний іспит включає питання з книгознавства, бібліотекознавства і бібліографознавства.
Бакалаври мають також можливість відразу вступити в магістратуру. Вступний іспит — комплексний, з книгознавства, бібліотекознавства і бібліографознавства. Магістранти зараховуються на державну або платну форму навчання. Навчання здійснюється як на денній формі (термін навчання — 1 рік), так і на заочній (термін навчання — 1,5 роки).
При кафедрі відкрито аспірантуру з книгознавства, бібліотекознавства, бібліографознавства. Вступні іспити — з філософії, іноземної мови та спеціальності; до документів додається реферат з обраної наукової теми.
Кафедра пропонує також перепідготовку спеціалістів, які мають іншу вищу освіту, для одержання кваліфікації спеціаліста з книгознавства, бібліотекознавства і бібліографії на факультеті післядипломної освіти (навчання платне, термін — 2 роки). Вступний іспит — „Українська мова і література” (усно, в університеті).
Навчальний план спеціальності забезпечує стандартну підготовку з циклу гуманітарних і соціально-економічних дисциплін, базову підготовку з циклу фундаментальних дисциплін (інформатики, документознавства, книгознавства, бібліотекознавства, бібліографознавства), глибоку спеціальну підготовку завдяки циклу професійно-орієнтованих і спеціальних дисциплін. Університет готує книгознавців, бібліотекарів-бібліографів широкого профілю для роботи в бібліотеках, документально-інформаційних та книжкових установах різних типів і відомств.
Протягом всього навчання здійснюється ґрунтовна теоретична і практична комп’ютерна підготовка, від основ інформатики — до оволодіння автоматизованими бібліотечно-інформаційними технологіями і проектування баз даних.
Студенти денної форми навчання забезпечуються місцями в гуртожитку. До послуг студентів факультету — філія університетської бібліотеки з абонементом, читальним залом і бібліографічним відділом; комп’ютерна лабораторія, оснащена сучасною оргтехнікою і доступом до Інтернету.
Кафедра бібліотекознавства і бібліографії РДГУ має міцні традиції навчання, висококваліфіковані кадри викладачів. У штаті кафедри — 1 доктор і 7 кандидатів наук; 1 кандидат наук працює на кафедрі за сумісництвом. Зміст і форми навчання постійно оновлюються у світлі нових вимог до бібліотечно-інформаційної освіти та нових технологій навчання. Теоретичне навчання поєднується з практичним. Кафедра підтримує тісні зв’язки з провідними бібліотеками міста: Рівненською обласною універсальною науковою бібліотекоюРівненською обласною бібліотекою для дітейРівненською обласною бібліотекою для молоді. На базі цих та інших бібліотек здійснюється навчальна та виробнича практика; досвідчені фахівці бібліотек беруть участь у викладанні спеціальних дисциплін.
Випускники освітньо-кваліфікаційних рівнів „бакалавр” і „спеціаліст” можуть працювати в галузях книжкової та бібліотечної справи, науково-технічної інформації, архівної та музейної справи на посадах бібліотекаря, бібліографа, зберігача фондів. Широка гуманітарна підготовка, володіння сучасною комп’ютерною технікою, професійні знання фахівця інформаційної сфери дозволяють випускникам працевлаштуватися в будь-яких документально-інформаційних структурах як державної, так і комерційної форм власності. Випускники освітньо-кваліфікаційного рівня „магістр” готуються до управлінської, науково-дослідної та педагогічної діяльності у вищих навчальних закладах.
Кафедра бібліотекознавства і бібліографії розташована в корпусі факультету документальних комунікацій та менеджменту за адресою: вул. Толстого, 3, к. 306, м. Рівне, 33028. Тел. деканату (0362) 22-41-61.
Приймальна комісія працює щодня (крім неділі) з 9-ої до 17-ої години у головному корпусі РДГУ за адресою: вул. С. Бандери, 12, м. Рівне, 33028. Телефони: (0362) 26-48-69, 22-34-17.
Детальніша інформація щодо вступу – на сайті приймальної комісії РДГУ.

Немає коментарів:

Дописати коментар